Energia nucleară... Un belstem căzut pe generațiile noastre

Noutăți despre noi și societatea în care trăim

Energia nucleară... Un belstem căzut pe generațiile noastre

Mesajde Denis » 28 Ian 2010, 22:38

http://www.codru.eu/en/component/content/article/1-latest-news/302-energia-nucleara-un-belstem-ce-a-cazut-pe-generatiile-noastre

Dupa ce ați privit cu atenție videoul din articolul de mai sus v-aș ruga să expuneți părerile aici. Ce este pentru tine ENERGIA NUCLEARĂ? Salvarea omenirii de la FOAMEA ENERGETICĂ sau un blestem?
Crima mea e curiozitatea. (The Mentor)
DA! Sunt un criminal. Crima mea e curiozitatea. Crima mea e să judec lumea pentru ceea ce zice sau gîndește, nu pentru ce pare... Crima mea e să fiu mai inteligent decît tine, ceea ce nu poți să-mi ierți niciodată. Sunt un hacker, și acesta e testamentul meu. Puteti să mă opriți pe mine, însa niciodată nu o să-i opriti pe toti... la urma urmei suntem toți la fel... nu?
Denis

Re: Energia nucleară... Un belstem căzut pe generațiile noastre

Mesajde Sirius » 29 Ian 2010, 11:40

Energia nucleară a fost un imperativ al timpului în contextul creşterii cererii pentru energia electrică. Construcţia CAE-urilor presupune pomparea de investiţii enorme pentru proiectare, demarare şi securitate, iar, mai mult decât atât, poluează mediul înconjurător. De rând cu protestele din lume cu privire la lichidarea şi stoparea proiectelor de astfel gen, se propagă trendul ecologic de trecere la utilizarea unor surse de energii ineipuzabile, dar care prezintă numeroase beneficii mediului înconjurător- soare, vânt, maree, gheizere şi biomasă. În acest caz, este necesar nu numai voinţă colectivă, dar şi politică, la nivelul instituţiilor de stat.
Catastrofa de la Cernobâl a fost necesar să se întâmple, ca întreg mapamondul să primească impulsul de a-şi schimba mentalitatea de utilizare a energiei nucleare pe care a catalogat-o ca extrem de periculoasă fiinţei umane. Este nevoie de răbdare şi mult calm pentru depăşirea acestei etape din cadrul industriei mondiale.
Sirius

Re: Energia nucleară... Un belstem căzut pe generațiile noastre

Mesajde natalia » 30 Ian 2010, 00:02

Cea mai mare boala a pamintului suntem noi, oamenii, si pina nu vom intelege gravitatea progresului nostru in domeniul nuclear si genetic, planeta pamint se va ofeli zi de zi pierzind din puritaea si frumusetea sa.
Este incredibil ca umanitatea nu ainteles inca ca tragedia din Cernobil poate fi doar inceputul unui lant de greseli fatale.Criza economica a fost un impuls pentru construirea noilor centrale nucleare a caror numar pina in 2020 este in plan sa fie dublificat. Insa pentru functionarea lor este nevoie de uraniu imbogatit si astfel geologii au inceput sa caute din Canada pina in Australia noi surse de uraniu caci cele existente sunt insuficiente. Dupa parerea oamenilor de stiinta cantitatea de uraniu existenta in scoarta pamintului va fi suficienta pentru maxim 30 de ani, iar cu disparitia acestui element se modifica echilibrul in natura. Si apoi ramine nerezolvata si problema gestionarii deseurilor radioactive care poate duce la incidente catastrofale si fatale pentru umanitate. Oare sunt mai importanti banii decit viata si viitorul sanatos a viitoarelor generatii???
natalia

Înapoi la Social