Să reînvie tradiţia

Casă dulce casă...

Să reînvie tradiţia

Mesajde Codru.Eu » 08 Feb 2010, 23:11

Vasile Gaviuc scrie:Citesc în mass-media electronică că grupul de experţi ce se ocupă cu modificarea Constituţiei, în frunte cu Victor Popa, vor propune Parlamentului RM, trecerea de la raioane la regiuni. Scopul acestui pas este de a acorda o autonomie mai largă unităţilor administrativ-teritoriale. Sânt de acord cu această iniţiativă, dar consider că denumirea de "regiune" este echivalentă cu cea de "raioane", ce aminteşte de modelul administrativ preluat de la ruşi. Opiniez că configuraţia geografică a noilor unităţi administrativ-teritoriale ar trebui să existe în limitele fostelor judeţe, iar denumirea acestora să fie de "ţinuturi", precum în vechea Moldovă. Ar suna frumos şi am fi originali: Ţinutul Soroca, Ţinutul Bălţi, Ţinutul Lăpuşna, ş.a.m.d. Voi ce credeţi, dragi patrioţi?
Codru.Eu

Sunt pentru tinuturi

Mesajde Denis » 08 Feb 2010, 23:16

Ținutul Ungheni :roll: frumos sună. Chiar mi-a plăcut ideia, ar fi un mare succes și o înfrîngere enormă pentru cei care atîtea decenii au tot continuat să ne distrugă tradițiile și tot ceea ce ne-a fost lăsat de strămoși. Deci eu sunt PENTRU!
Crima mea e curiozitatea. (The Mentor)
DA! Sunt un criminal. Crima mea e curiozitatea. Crima mea e să judec lumea pentru ceea ce zice sau gîndește, nu pentru ce pare... Crima mea e să fiu mai inteligent decît tine, ceea ce nu poți să-mi ierți niciodată. Sunt un hacker, și acesta e testamentul meu. Puteti să mă opriți pe mine, însa niciodată nu o să-i opriti pe toti... la urma urmei suntem toți la fel... nu?
Denis

Re: Să reînvie tradiţia

Mesajde semeniuc » 11 Feb 2010, 10:55

personal nu-mi place deloc cu suna "tinut". credca sar potrivi mai bine judet sau altceva numai nu "tinut"
Tinut suna cam vechi da oricum s-ar decide e mai bine decit RAION .....
semeniuc

Re: Să reînvie tradiţia

Mesajde natalia » 17 Feb 2010, 19:04

Sunt de acord cu tine, semeniuc. Da, sună frumos poate dar Ținînd minte trecutul ar trebui să mergem înainte. Să nu fie tot asa ca și cu județele cînd au fost înființate și peste scurt timp desființate și care, mă scuzți pentru expresie, a fost o simplă" spălare de bani".
natalia

Înapoi la Moldova